Pseudotropheus Acei – Iceman, Aysmen

Pseudotropheus Acei – Iceman, Aysmen

Pseudotropheus Acei - Iceman, Aysmen - Cichlid

Latince Adı: Pseudotropheus Acei
Habitatı ve Anavatanı: Malawi Gölü’nün yarı kumluk yarı kayalık bölgeleri.

Beslenme Biçimi: Otçuldur, çoğunlukla yosunlarla beslenir.
Davranış Biçimi: Orta derecede agresiftir
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresiftir.
Yüzme Seviyesi: Birçok mbunanın aksine akvaryumun üst bölümünü tercih eder.Çok çekici ve güzel renklere sahip bu tür, aynı zamanda akvaryum ortamında kolay üretilebilmesi gibi özellikleri sebebi ile popüler olmuştur.
Cinsiyet Ayrımı: Erkeklerin renkleri daha koyu ve canlı, vücut yapıları biraz daha büyük ve yassı ayrıca da anal yüzgeçlerindeki yumurta benekleri fazladır.Dişiler ise daha küçük yapılı ve biraz daha açık tonlarda olabilmektedir. Yumurta benekleri ise daha azdır.
Üreme: Dişiler yumurtaları 20 ila 28 gün ağızda kuluçka yapar.Bir seferde 20 ile 80 yavru verebilir.8-9 ayda cinsel olgunluğa gelirler.(Erkekler yaklaşık 9cm. dişiler ise 7,5-8cm.) Dişiler yumurtlama arifesinde besiye alınmalı ve dinlendirilmelidir.
Sıcaklık: 25-28oC
En Fazla Büyüdüğü Boy:13 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 120 Lt
Su Sertliği: Çok Sert
pH: 7.8 – 8.6
Zorluk Seviyesi: 2

Genel Yorum: 1 erkek ve 5 dişi şeklinde bakılması uygun olacaktır.Aktif balıklardır.Utanıp, sıkılıp saklanmazlar.Yeterli tank alanı oluşturulduğunda çok sakim mizaçlı balıklardır.Çok meraklı olduklarından küçük vatozların gözlerine zarar verdikleri gözlenmiştir.Vatozla beslenecekse, vatozların balıktan büyük seçilmesinde fayda vardır.
Bilgilerin Açıklaması
Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir