Bilgisayar Ağlarının Kişisel Kullanım Amaçları

Uzaktaki Bilgiye Erişim (Access to Remote İnformation): Bu alandaki uygulamalar, banka işlemlerinin ve yatırım hesapları işlemlerinin evden yürütülmesi, katalog incelemesi ve evden sipariş verilmesi, günlük gazetelerin PC’lere indirilmesi yada yazıcılardan çıkarılması ve hemen hemen her konudaki (iş, sanat, bilim, seyahat, sağlık, spor, vs.) bilgi sistemlerine erişilmesi şeklinde sıralanabilir. Bütün bu uygulamalar bir kişi ile uzaktaki bir veritabanı arasındaki etkileşimlerdir.

Kullanıcılar Arasında Haberleşme (Person to Person Communication): Bu alandaki en yaygın uygulama elektronik postadır. Gerçek zamanlı e-posta ile birçok kullanıcının, konferans görüşmesi şeklinde toplantı yapması da mümkündür. Sohbet odaları bu uygulamada akla gelebilecek en iyi örnektir. Haber grupları ise gerçek zamanlı olmayan ve grup üyelerine kendi konularındaki mesajların gönderildiği bir uygulamadır.

Bilgisayar Ağlarının Kullanım Amaçları

Etkileşimli Eğlence (İnteractive Entertainment): Talep üzerine video hizmeti, çok kişi ile oynanan gerçek zamanlı benzetim oyunları, hayali ortamlarda geçen çeşitli oyunlar; tavla, satranç, briç gibi oyunlar; uçuş simülasyonları ile iki takım halinde oynanan uçak savaşları oyunu, alternatif senaryoların sağlandığı ve senaryo seyirci tarafından seçilebilen filmler bu alan için verilebilecek örneklerdendir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir