Mikrogeophagus ramirezi – Ramirezi

Mikrogeophagus ramirezi – Ramirezi

Latince Adı: Mikrogeophagus ramirezi

Habitatı ve Anavatanı: Kolombiya, Venezuella

Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul.

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl

Yüzme Seviyesi: Dip-Orta

Cinsiyet Ayrımı: Dişiler; erkeklerden biraz daha küçük olurlar ve üreme dönemlerinde karınları kırmızı, pembe arası bir renk alır.

Üreme: Yaprak veya düz bir kayanın üstüne yumurta dökerler. Yumurtalarını korurular. Erkek dişi beraber yumurtalara bakarlar. Yaklaşık olarak 200 yumurta bırakırlar. Yavrularını Malawi ve Tanganyika cichlidleri gibi ağızlarında korudukları görülmüştür.

Sıcaklık: 26-28 °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 7 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 60 litre

Su Sertliği: Yumuşak

pH: 6.0-7.0

Zorluk Seviyesi: 4

Genel Yorum: Bu balığı sağlıklı bir şekilde yaşatabilmek için en önemli nokta sağlıklı bir balık almaktır. Genelde alınan balıklar sağlıksız olduğundan sorun yaşanmaktadır. Üremeleri kolaydır ama yumurtaların çıkması için suyun yumuşak, iletkenliğinin düşük olması gerekir. Alındığında ilk bir kaç gün artemia, su piresi gibi canlı yemlerle kondisyon kazandırılmalıdır. Geniş bitkili akvaryumlarda, diğer barışçıl Amazon türleri ve canlı doğuranlarla birlikte bakılabilir. Bitkilerin yanız sıra saklanma yerlerine de ihtiyacı vardır. Çeşitli varyasyonları vardır. Doğada olamayan varyasyonları da bulunabilir. Akvaryuma başlangıç balığı değildir. Akvaryum suyunu balığın istediği gibi tutmak tecrübe gerektirir.

 

Bilgilerin Açıklaması
Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir