Facebook Adobe Flash Virüsünden Kurtulma/Temizleme

Arkadaşınızın paylaştığı “Arkadaşlar Videomu İzlermisiniz, Yorumda Atın Lütfen, Arkadaşlar Videomu İzleyip Beğenir misiniz Seviyorum Hepinizi, İzleyin bence süper oldu” gibi başlıklar altında yayınlanan sahte videoları tıkladığınızda sizin hesabınızda otomatik olarak yani şeyi yapar. Bu da Facebook tarafından sizin hesabınzı kitliyor ve 24 saat içerisinde açılacaktır diye uyarı veriyor. Aslında bu da face ile alakası yok başka bir pc açmayı denerseniz profilinizi açabilirsiniz.

Şimdi gelelim bu sorunu nasıl çözeceğimize..

1.Çözüm

  1. Başlat > Çalıştır’a giriyorsunuz.
  2. Buraya “regedit” yazıyorsunuz.
  3. HKEY_LOCAL_MACHİNE > SOFTWARE > Policies > Google > Chrome > yolunu takip ediyorsunuz.( Eğer bu satır yoksa HKEY_LOCAL_MACHİNE > SOFTWARE >Google > Chrome> … ‘da olabilir.)
  4. Buradaki “eagmciolnojfofmggkffclbonhleeank” gibi karmaşık harflerden oluşan klasörleri veya dosyaların hepsini siliyorsunuz.

2.Çözüm

C:\Documents and Settings\KULLANICI ADINIZ\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions

Win7 için;

C:\Users\Bilgisayar\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions

yolunu takip edin. Buradaki Extensions klasörünün içerisindeki dosyalar Chrome’a eklediğiniz eklentileri ifade eder.
Buradaki “eagmciolnojfofmggkffclbonhleeank” gibi karmaşık harflerden oluşan klasörleri veya dosyaların hepsini siliyorsunuz.

Comments

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir