Megalamphodus sweglesi – Kırmızı Fantom Tetra

Megalamphodus sweglesi – Kırmızı Fantom Tetra

Latince Adı: Megalamphodus sweglesi

Coğrafik Kökeni: Güney Amerika; Muco Nehri, Meta Nehri.

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Barışçıl

Kendi Türlerine Davranışı:Barışçıl

Yüzme Seviyesi: Orta-Yüzey

Cinsiyet Ayrımı: Erkek dişi ayrımı, balıklar erişkin olmadan kolay değildir. Erkeklerin üst yüzgeçleri daha büyüktür. Dişilerin anal kuyrukları kırmızı olur.

Üreme: Yumurta saçarak. Yumurtaları bitkilerin yakınında yumurtlarlar. Akvaryum düşük pH’lı, yumuşak olmalı ve düşük şiddette ışıklandırılmalıdır. Yavrular 2-4 gün içinde yüzer duruma gelir. Yavruların gelişiminde artemia ve kaliteli toz yemler kullanılabilir. Yumurtlamadan sonra erişkin balıklar akvaryumdan ayrılmalıdır.

Sıcaklık: 23-28 °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 5 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 50lt

Su Sertliği: Yumuşak

pH: 6.0-6.5

Zorluk Seviyesi: 3

Genel Yorum: Tüm tetra grubunda olduğu gibi en az altılı gruplar halinde bakılmalıdır. Sürü şeklinde beslendiklerinde ortama çok rahat alışabilen balıklardır. Asla tek beslenmemelidir. Barışçıl bir karma akvaryum balığıdır.

Akvaryum iyi bitkilendirilmelidir. Bitkilerin yanında saklanma yerleri de oluşturulmalıdır. Diğer barışçıl tetralar ve Amazon türleriyle beraber bakılarbilir.
Bilgilerin Açıklaması
Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir